Samenwonen

Dit artikel gaat over reguliere verhuur. Klik hier om meer te lezen over het verschil tussen reguliere verhuur en Short Stay.

Wanneer mag ik samenwonen?

Samenwonen mag je bij de SSH als je

• een kamer huurt die groter is dan 40 m2 én al je huisgenoten akkoord zijn,
  • een studio huurt die groter is dan 30 m2 (excl. badkamer, keuken en toilet),
  • of een woning huurt met twee of meer kamers.

Vraag eerst aan ons toestemming. Je krijgt dan een 'verklaring gedogen inwoning', waarmee degene die bij jou komt wonen zich mag inschrijven bij de gemeente. Let op: hij/zij krijgt hiermee geen huurrechten. Dat kan wel door medehuurderschap aan te vragen, maar daarvoor moet je eerst één jaar (met toestemming van de SSH) samenwonen.

Wat gebeurt er met de huurprijs?

Als je gaat samenwonen blijft de huurprijs hetzelfde. Houd er wel rekening mee dat als gas/water/licht in de huurprijs zit, je met z'n tweeën waarschijnlijk meer zult verbruiken dan alleen. Dit kan invloed hebben op de servicekostenafrekening.