Telefoonsleutel

Tot nu toe gebruiken alleen huurders van het Erasmus International House (EIH) in Rotterdam, Proxima in Groningen en Baobab in Utrecht een telefoonsleutel (phone key). Dit is een digitaal slot van iLOQ, die je kunt openen met de iLOQ S50-app. Je hebt hiervoor een smartphone met NFC-chip nodig. Instructies hoe je je telefoonsleutel gebruikt vind je op deze pagina.

Ik heb geen NFC-chip op mijn telefoon. Wat moet ik doen?

Als je geen smartphone met NFC-chip hebt, overweeg dan om een tweedehands smartphone met NFC te kopen. Wil je dat niet? Neem dan contact met ons op via Mijn SSH. Voor 200 euro kun je een zogenaamde keyfob kopen; dat is een soort tag die communiceert met het iLOQ-slot. Je kunt slechts één keyfob per huurder kopen. Deze keyfobs geven we niet zomaar uit, omdat we het beheer van het gebouw met iLOQ juist willen vereenvoudigen. Bovendien willen we in de toekomst helemaal geen fysieke sleutels en/of keyfobs meer produceren.

Hoe weet ik zeker dat mijn sleutel succesvol geactiveerd is?

Zodra je de activatiecode hebt ingevoerd om je device te registreren, zie je in de iLOQ S50-app 'Sluitsystemen: SSH' in beeld staan. Dan weet je zeker dat de sleutel succesvol is geactiveerd.

Ik ben nog niet verhuisd. Kan ik al een telefoonsleutel krijgen?

Ja, je kunt je device al registreren en je telefoonsleutel al activeren als je nog niet in je nieuwe kamer zit. Vanaf het moment dat je huurcontract is getekend, zie je een tab 'Mijn telefoonsleutel' in Mijn SSH. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om te registreren. Je kunt je telefoonsleutel pas daadwerkelijk gebruiken vanaf het moment dat je huurcontract is gestart.

De iLOQ S50 app zegt 'not registered'

Klik nogmaals op de URL in de mail die je hebt gehad van iLOQ. Heb je geen mail gehad? Ga dan naar Mijn SSH en vraag nogmaals een telefoonsleutel aan.

Waarom opent de deur niet als ik m'n telefoon ervoor houd?

Heb geduld; de stroomoverdracht duurt minstens vier seconden. Lees deze pagina zorgvuldig door en bekijk indien nodig een video (Android of iOS). Is het slot na 10 seconden nog niet open? Druk dan opnieuw op de ronde knop in de app en herpositioneer je telefoon op het slot.

Een sleutelvriend toevoegen, hoe werkt dat?

Het is handig om voor de zekerheid alvast één of meerdere sleutelvrienden toe te voegen. Dit kan echter ook last-minute. Dat werkt als volgt:

1. Vraag een vriend(in), familielid, buur of voorbijganger of je even gebruik mag maken van hun mobiele telefoon.
2. Log in op Mijn SSH en ga naar het menu 'Mijn telefoonsleutel'.
3. Registreer jouw contact als sleutelvriend.
4. Jouw contact ontvangt een activatiemail en kan de telefoonsleutel installeren.

Help! Ik ben m'n telefoon verloren of vergeten

Als je je telefoon bent vergeten, kun je een sleutelvriend toevoegen via Mijn SSH. Hoe dat werkt, lees je hierboven. Let op: als je melding doet van een buitensluiting en er moet een monteur langskomen, komen de (hoge) kosten op jouw rekening.

Ik heb niet veel batterij meer

Je hebt tenminste 1% batterij nodig. Als je telefoon helemaal leeg is, kun je een sleutelvriend toevoegen via Mijn SSH. Hoe dat werkt, lees je hierboven. Let op: als je melding doet van een buitensluiting en er moet een monteur langskomen, komen de (hoge) kosten op jou

Ik heb geen wifi/4G connectie

Om je digitale slot te openen heb je geen internetverbinding nodig, maar je moet wel recent online zijn geweest. Heb je al een paar dagen geen internet gehad? Maak dan eerst verbinding met de wifi van je gebouw en klik op het refresh-icoon rechts bovenin.

Mijn iLOQ S50 app zegt 'access denied' of 'access failed'

Zoek de exacte locatie van je NFC-chip en hou je telefoon tot zeven seconden op de juiste plek. Als het goed is zie je dan dit bericht: 'access granted' en kun je aan de deurknop draaien.

Ik heb geen mail gekregen op mijn QQ.com-mail

Helaas, QQmail-gebruikers kunnen de registratielink niet goed openen. Om die reden raden we je aan om vóór je registratie je e-mailadres te wijzigen. Denk bijv. aan outlook, gmail, protonmail etc. Na bevestiging van je e-mailadres duurt het ongeveer 5-10 minuten om de wijziging in onze administratie te verwerken. Vermijd de QQmail client als je de activatiemail opent.

Ik ben nog niet verhuisd. Kan ik al sleutelvrienden toevoegen?

Dat kan, maar vergeet niet dat je sleutelvrienden pas op het moment dat jouw huurcontract start een activatielink krijgen in hun mail.

Ik heb sleutelvrienden toegevoegd. Wanneer kunnen zij mijn woonruimte in?

Je sleutelvrienden krijgen een e-mail met registratielink op de dag dat jouw huurperiode start. Als je een sleutelvriend hebt toegevoegd op dezelfde dag als je huurcontract ingaat, wacht dan vijf minuten op de mail.

Welke ruimtes kunnen mijn sleutelvrienden in?

Je sleutelvrienden hebben toegang tot alle ruimtes waar jij ook in kan, dus je kamer, de algemene voordeur(en), je postvakje, de algemene woonkamer, het dakterras, de wasruimte, de fietsenstalling etcetera.

Kan ik de SIM-kaart omwisselen terwijl ik mijn telefoon al geregistreerd heb?

Ja, je kunt je SIM-kaart omwisselen; je telefoonsleutel blijft gewoon werken. Als je in het buitenland woont, betekent dit dat je je telefoon kunt registreren als je nog in je thuisland bent en je SIM kunt omwisselen als je in Nederland bent.

Kan ik mijn apple watch gebruiken in plaats van m'n telefoon?

Nee, op dit moment kan dat nog niet.

Ik heb een telefoonhoesje. Is dat een probleem?

De meeste telefoonhoesjes zorgen voor een prima NFC-verbinding. Dikkere hoesjes kunnen echter voor verbindingsproblemen zorgen. Sommige hoesjes zijn zelfs ontworpen om de NFC-verbinding te blokkeren om skimming tegen te gaan.

Hoe sluit ik mijn kamer?

Vergeet niet om de ruimte goed te sluiten als je je kamer verlaat. Gebruik de iLOQ S50-app en draai een paar keer aan de deurknop om 'm te sluiten.

Ik ben m'n telefoon verloren. Hoe blokkeer ik m'n telefoonsleutel?

Zo lang je een pincode of gezichtsherkenning gebruikt, zal je telefoon niet uit zichzelf unlocken en zal de iLOQ S50-app niet werken. Je kunt je telefoonsleutel blokkeren door een nieuwe device te registreren. Ga naar Mijn SSH, menu 'Mijn telefoonsleutel', en klik op de knop 'nieuwe registratielink'. Je ontvangt een bericht om je nieuwe device te registeren; op dat moment wordt je vorige device geblokkeerd.

Ik heb een nieuwe telefoon. Kan ik deze telefoon registreren?

Ja, dat kan, hoewel je maar één device kunt registreren. Ga naar Mijn SSH, menu 'Mijn telefoonsleutel', en klik op de knop 'nieuwe registratielink'. Je ontvangt een bericht om je nieuwe device te registeren; op dat moment wordt je vorige device geblokkeerd.

Als er een calamiteit of stroomstoring is, hoe werkt 't dan?

Bij een calamiteit is het gebruikelijk dat hulpdiensten aanbellen bij bewoners, contact leggen met de beheerder of gebruik maken van een noodsleutel. In het uiterste geval zal men de deur forceren. Is er sprake van een stroomstoring bij de hoofdentreedeur? Bel dan de reparatielijn van de SSH! Het probleem zal met spoed worden opgelost.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Dit type telefoonsleutel is heel veilig, omdat het versleuteld is volgens bankstandaarden. De kans om gehackt te worden is enorm klein. Je gegevens zijn dus veilig, en - tenzij de politie erbij betrokken is - zullen we de gegevens van je telefoonsleutel nooit gebruiken.

Er mist iets in mijn kamer. Kan de SSH checken wie in mijn kamer is geweest?

Heb je de politie op de hoogte gebracht? Zo ja, dan kunnen we in ons systeem kijken wie met jouw telefoonsleutel binnen is geweest. Als je de politie niet hebt ingelicht, dan mogen we helaas niks doen.

Op de wandlezer kan ik een code invullen. Mag ik deze code?

Een code brengt veiligheidsrisico's met zich mee. Om deze reden hebben we deze functionaliteit niet beschikbaar gesteld voor huurders.