Overlast

Wat moet ik doen als ik overlast ervaar? 

Heb je last van je huisgenoten of buren? Dan is het natuurlijk heel begrijpelijk dat dat invloed heeft op jouw woonplezier. Probeer er allereerst met elkaar over in gesprek te gaan. Beschrijf vanuit jouw perspectief wat je ervaart en wat dat met jou doet. Benoem concrete oplossingen die voor alle partijen haalbaar zijn. Kom je er écht niet uit met elkaar? Neem dan contact met ons op. We kijken dan wat we voor jou/jullie kunnen doen. Als er sprake is van ernstige overlast, zoals bijvoorbeeld buitensporig geluid van een feest, adviseren wij om de politie in te schakelen als het aanspreken van de verantwoordelijken geen effect heeft gehad.

Wat gebeurt er als ik overlast veroorzaak?

Natuurlijk hopen we dat je geen last veroorzaakt en dat je buren en/of huisgenoten het fijn vinden om met jou in de buurt of in huis te wonen. Maar het is wel belangrijk om te beseffen dat er gevolgen kunnen zijn als je overlast veroorzaakt. We gaan dan samen (met je huisgenoten) proberen manieren te vinden om de overlast te verminderen. Als we dan nog steeds klachten krijgen, kan het zijn dat je in de toekomst geen verhuurdersverklaring van ons ontvangt. 

Is er cameratoezicht?

Om ook in de grote complexen de veiligheid van bewoners te garanderen, hebben we een aantal maatregelen getroffen. Denk bijvoorbeeld aan afsluitbare trappenhuizen en goede verlichting. Bij sommige complexen is ook cameratoezicht aanwezig. Is in jouw complex sprake van schade, diefstal of een ander incident? En verwacht je dat onze camerabeelden duidelijkheid kunnen bieden? Volg dan deze stappen:

  1. Controleer in Mijn SSH of bij jouw complex camera’s hangen. Dit staat onder ‘Mijn woonruimte’.
  2. Doe aangifte bij de politie. Zij maken een proces verbaal en geven aan of camerabeelden gewenst zijn om duidelijkheid te bieden over de toedracht.
  3. Heb je aangifte gedaan? Neem - in verband met de beperkte bewaartermijn van de beelden - binnen drie dagen contact met ons op. Geef in je verzoek de datum, het tijdstip en de tijdsduur aan van de gewenste beelden. Wij laten binnen drie werkdagen weten of we aan je verzoek voldoen. Overigens kan alleen de politie eventuele beelden opvragen om te bekijken.

Met oog op de bescherming van de privacy van de bewoners en bezoekers heeft de SSH het protocol ‘Cameratoezicht’ opgesteld. Dit protocol geeft onder andere een beschrijving van de praktische uitvoering van het cameratoezicht. Je vindt dit protocol op Mijn SSH, als je tenminste in een complex woont waar cameratoezicht is.